A
Sligaziun
1. |
grattar mailinterra crüa tras la grattaduoira grossa in üna coppa |
2. |
tagliar in tokins ün salsiz, 200 grams panzetta o eir üna buna liongia engiadinaisa fümantada |
3. |
agiundscher la charn a la mailinterra grattada |
4. |
agiundscher trais sduns farina ed ün mez sdun (ca. 5 grams) sal |
5. |
masdar bain tuot insembel ad üna bella pasta |
6. |
strichar aint bain üna lastra (fuorma) cun painch o ün bun grass |
7. |
svödar tuot sülla lastra e rasar oura tuot insembel, uschè cha l'implida es dapertuot listess grossa |
8. |
metter lasura 150-200 grams painch in pitschens flöchins |
9. |
chatschar la lastra cul trat aint il fuornin pres-chodà sün ca. 200° e laschar couscher ca. 1 ura, fin cha'l trat es bel brün e pront per servir |
10. |
sco contuorns s'affan fich bain gialüdas, ün compot da paira o maila o eir üna salata, p.ex. üna salata da ronas |
Erklärung
La magistra declera cha nus ans occupain in quista lecziun da la recetta per cuschinar ün bun Plain in pigna. In ün prüm pass guardan ils students il video ed enumereschan ils differents pass da lavur. Ils students tscherchan insembel la dretta soluziun. La magistra renda attent als students cha'l video da l'archiv dad RTR dals 14 lügl 1985 es bainschi ün pa antiquà, ma cha'l trat vain declerà bain, uschè chi's riva da cuschinar svess sainza difficultats ün bun Plain in pigna.