Scazi da plaids
Eu met meil d'aviöls sül pan.
der BienenhonigEu n'ha jent ravitscha ascha cun panzetta.
das SauerkrautPer far ün plain in pigna voula mailinterra.
die KartoffelnIl selerin es amar.
der SellerieAua nun ha ingün gust.
der GeschmackAuas dutschas fan don als daints.
süssIl citrun es ün früt asch.
sauerTschertas verdüras sun amaras.
bitterDa giantar stöglia mangiar alch insalà.
salzigEu n’ha fich jent mösa da maila.
der BreiQuist dessert es delizchus.
köstlichEu nun ha jent trats chi nu san da nöglia.
fad, fadeTrats exotics sun suvent rezaints.
scharf, herbMmmh… quai es fich gustus!
schmackhaftEs il painch frais-ch?
frischIls migluns da mia nona sun squisits.
lecker, köstlichQuist pan es dür.
hartÜna banana es lomma.
weichPerche es quella charn uschè düra?
zähQuella tuorta es ün pa sütta.
trockenLa charn es fich süusa.
saftigQuista spezcha es savurusa.
aromatisch, schmackhaftÜna glatscha as dessa lichar e na morder.
beissenSainza sal nu’m gusta la schoppa.
ohneIl risot es plütost lungurus.
eherHoz daja fratemf da tschiervi da giantar.
das Voressen, das RagoutDa dessert piglia suvent ün pa glatscha.
das EisHast tü üna padella da brassar?
die PfanneLiongias viennaisas gustan il meglder cun mustarda.
der SenfFessast il bain da far giò la pletscha da la mailinterra?
die Schale (von Früchten, Kartoffeln)Ün öv po avair üna crousla alba o brüna.
die Schale (der Nuss, des Eies)tachar
eu tach, nus tachain
La caramella tacha vi dals daints.
klebenCuschinast tü jent?
kochen, das Essen zubereitencouscher
eu cousch, nus coschain
Couscha bain il fratemf da sulvaschina!
kochen, braten, backenEu stögl il prüm far buglir l’aua.
kochen, abkochen (Wasser)La lasagna esa da far aint il fuornin.
der Backofen