WORK IN PROGRESS

Scazi da plaids

Romontsch Tudestga
R T

il meil (d'aviöls)

Eu met meil d'aviöls sül pan.

R T

la ravitscha ascha

Eu n'ha jent ravitscha ascha cun panzetta.

R T

la mailinterra

Per far ün plain in pigna voula mailinterra.

R T

il selerin

Il selerin es amar.

R T

il gust

Aua nun ha ingün gust.

R T

dutsch, dutscha

Auas dutschas fan don als daints.

R T

asch, ascha

Il citrun es ün früt asch.

R T

amar, amara

Tschertas verdüras sun amaras.

R T

insalà, insalada

Da giantar stöglia mangiar alch insalà.

R T

la mösa

Eu n’ha fich jent mösa da maila.

R T

delizchus, delizchusa

Quist dessert es delizchus.

R T

sainza gust, chi nu sa(n) da nöglia

Eu nun ha jent trats chi nu san da nöglia.

R T

rezaint, rezainta

Trats exotics sun suvent rezaints.

R T

gustus, gustusa

Mmmh… quai es fich gustus!

R T

frais-ch, frais-cha

Es il painch frais-ch?

R T

squisit, bunischem

Ils migluns da mia nona sun squisits.

R T

dür, düra

Quist pan es dür.

R T

lom, lomma

Üna banana es lomma.

R T

süt, sütta

Quella tuorta es ün pa sütta.

R T

süus, süusa

La charn es fich süusa.

R T

savurus, savurusa

Quista spezcha es savurusa.

R T

morder

eu mord, nus mordain

Üna glatscha as dessa lichar e na morder.

R T

sainza

Sainza sal nu’m gusta la schoppa.

R T

plütost, plüchöntsch

Il risot es plütost lungurus.

R T

il fratemf

Hoz daja fratemf da tschiervi da giantar.

R T

la glatscha

Da dessert piglia suvent ün pa glatscha.

R T

la padella, il test

Hast tü üna padella da brassar?

R T

la mustarda

Liongias viennaisas gustan il meglder cun mustarda.

R T

la pletscha

Fessast il bain da far giò la pletscha da la mailinterra?

R T

il crös (da la nusch), la crousla (dals övs)

Ün öv po avair üna crousla alba o brüna.

R T

tachar

eu tach, nus tachain

La caramella tacha vi dals daints.

R T

couscher

eu cousch, nus coschain

Couscha bain il fratemf da sulvaschina!

R T

far buglir

Eu stögl il prüm far buglir l’aua.

R T

il fuornin

La lasagna esa da far aint il fuornin.